Uppvakta med bud på en röd dag

De röda dagarna är till för att uppmärksammas. Dessa speciella datum ger ofta ledigt från jobbet eller plugget och bjuder på goda möjligheter att umgås med nära och kära.

Ibland går det dessvärre inte att ses, kanske på grund av sjukdom eller långa avstånd, men det finns fortfarande många sätt att visa kärlek och uppskattning. Här kommer tre förslag på hur det går att skicka en tanke till dem man bryr sig om när det inte är möjligt att ses.

Blombud

Det klassiska blombudet är bland de vanligaste buden som skickas, men likväl högt uppskattat. Via exempelvis Interflora går det att beställa flera olika buketter som kan levereras över stora delar av Sverige. Det finns alltid ett urval av buketter som är väl anpassade och färgmatchade till de röda dagarna, så som jul-, påsk- eller nyårsbukett.

Beställningen, som läggs online eller i en butik, skickas automatiskt till närliggande blombutik där budet ska leverera blommorna. De sätter ihop buketten och åker till angiven adress för att leverera buketten. Vid beställning av blommogram är det även möjligt med tilläggsprodukter som finare hälsningskort, presentinslagning eller choklad.

Tårtbud

Tårtbud är lika enkelt och minst lika uppskattat. Däremot är denna tjänst inte är lika utbredd som blombud gällande geografisk omfattning. Det finns möjlighet till tårtbud i 25 olika svenska städer.

Ett flertal konditorier erbjuder specialanpassade tårtor utifrån högtid – exempelvis påsktårta eller midsommartårta. Då tårtbud har blivit allt vanligare har även utbudet breddats.

Idag går det att beställa allt från veganska smörgåstårtor till enkla kanelbullar, vilka levereras med bud till dörren. Se bara till att leveransen sätts på en tid då mottagaren är hemma.

Middagsbud

Bjud vännen på middag på distans. Med Foodora går det att beställa mat från en stor mängd olika lokala restauranger. Beställning sker enklast via appen. Där anges önskad rätt, dryck samt klockslag när leveransen ska ske.

Det är därmed möjligt att lägga en beställning redan på morgonen och sedan få maten till dörren med bud när det är middagsdags. På detta sätt är det möjligt att bjuda någon på middag även om distansen mellan er är stor.

Tänk på att beställa i god tid då väntetiden kan vara lång under vissa röda dagar – inte minst nyårsdagen då det är den dag på året som svenskar beställer flest pizzor.

Lämna en kommentar