Morsdag

Morsdag firas den andra söndagen i Maj i Sverige. Det är en dag då barn och familjer hyllar och uppskattar sina mammor för allt de gör för sin familj.

Morsdag historia

Traditionen att fira morsdag kommer ursprungligen från USA, där Anna Jarvis arrangerade en minnesdag för sin avlidna mor år 1908. Sedan dess har morsdag spridit sig till många länder runt om i världen, inklusive Sverige.

Under morsdag firar familjer sina mammor på olika sätt. Vissa skickar blommor eller kort till sin mor, medan andra bjuder hem sin mamma på middag eller ger henne en present. Många barn brukar också göra något fint för sin mamma, som att göra en teckning eller en egen gjord present.

Morsdag är också en dag då många företag och organisationer arrangerar speciella evenemang för att hylla mammor. Det kan vara allt från konserter till utställningar eller spa-dagar.

Samtidigt är morsdag en dag då det är viktigt att komma ihåg att inte alla mammor har en nära relation till sina barn. Många mammor har tvingats flytta ifrån sina barn på grund av krig eller fattigdom, medan andra kanske har förlorat sina barn på grund av sjukdom eller olycka. På morsdag är det viktigt att tänka på och stötta alla mammor, oavsett om man har en nära relation till dem eller inte.

Så, under morsdag firar svenskar sina mammor genom att visa sin uppskattning och kärlek. Det är en dag då man kan göra något speciellt för sin mamma och visa henne hur mycket hon betyder för en.

Lämna en kommentar